Ben vd Valk is voor het tweede jaar gestart met het geven van fysieke training voor handballers in de leeftijd van 13-16 jaar. De training wordt 's ochtends aangeboden vóór schooltijd. Lees meer voor de brief die HV Quintus heeft uitgedaan aan haar leden.

In het tophandbal speelt de fysieke component een belangrijke rol, zowel voor de prestatie als in het kader van blessurepreventie. Fysieke training moet daarom een onderdeel zijn van het reguliere trainings- en opleidingsprogramma bij de jeugd. De benodigde tijdsinvestering voor fysieke training kan ten koste gaan van de trainingstijd voor de handbalvaardigheden. In het ideale geval zijn de fysieke blokken daarom gescheiden van de sportspecifieke trainingsblokken. Zo wordt er bijvoorbeeld getraind bij de Handbal Academie op Papendal. In de ochtend vóór school wordt er fysiek getraind en in de middag staan de baltrainingen gepland.

In die lijn is HV Quintus in oktober 2016 gestart om samen met Hofland-Van Geest Sportbegeleiding (sinds 2016 aanwezig op onze accommodatie) de mogelijkheid van een fysieke ochtendtraining aan te bieden, op dinsdag vóór schooltijd van 6.15-7.15 uur. In april 2017 is het blok afgesloten.

Quintus handbal training 1

Vorig jaar heeft een groep van 25 speelsters van 13-16 jaar van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. De trainingen zijn verzorgd door Arthur Hofland en Ben van der Valk. De deelnemers betalen een bijdrage van 96 euro. Er is trouwens bewezen dat s‘ochtends trainen, de schoolprestaties bevorderd.

Ook in het seizoen 2017-2018  willen we samen met Hofland-Van Geest Sportbegeleiding deze mogelijkheid weer aanbieden. De trainingen staan open voor jongens en meisjes van 13-16 jaar. Voor ouders, die meer achtergrondinformatie willen ontvangen is er maandag 18 september vanaf 19.45 uur een voorlichting in de Van der Knaap-Corner bij Quintus. Speelsters van de DB- en DA-selectie, die meedoen aan de ochtendtraining worden vrijgesteld van het fysieke blok na afloop van de avondtraining.

Voor speelsters uit de DC-selectie zal het onderwerp fysieke training ook besproken worden op de ouderavond van donderdag 21 september a.s., aanvang 19.30 uur.

Direct inschrijven voor deze ochtendtrainingen is ook mogelijk per mail bij Ben van der Valk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).