• header-full-1.jpg
  • header-full-2.jpg
  • header-full-3.jpg

Ben vd Valk gaat voor het derde achtereenvolgende jaar starten met het geven van fysieke training voor handballers in de leeftijd van 13-16 jaar. De training wordt 's ochtends aangeboden vóór schooltijd.

In het tophandbal speelt de fysieke component een belangrijke rol, zowel voor de prestatie als in het kader van blessurepreventie. Fysieke training moet daarom een onderdeel zijn van het reguliere trainings- en opleidingsprogramma bij de jeugd. De benodigde tijdsinvestering voor fysieke training kan ten koste gaan van de trainingstijd voor de handbalvaardigheden. In het ideale geval zijn de fysieke blokken daarom gescheiden van de sportspecifieke trainingsblokken. Zo wordt er bijvoorbeeld getraind bij de Handbal Academie op Papendal. In de ochtend vóór school wordt er fysiek getraind en in de middag staan de baltrainingen gepland.

In die lijn is HV Quintus in oktober 2016 gestart om samen met Hofland-Van Geest Sportbegeleiding (sinds 2016 aanwezig op onze accommodatie) de mogelijkheid van een fysieke ochtendtraining aan te bieden, op dinsdag vóór schooltijd van 6.15-7.15 uur.

 

Quintus handbal training 1

De trainingen worden verzorgd door Arthur Hofland en Ben van der Valk. Er is trouwens bewezen dat 's ochtends trainen, de schoolprestaties bevorderd!

Direct inschrijven voor deze ochtendtrainingen is  mogelijk per mail bij Ben van der Valk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).