• header-full-1.jpg
  • header-full-2.jpg
  • header-full-3.jpg

Thuis trainen hoflandvangeestDe helft van alle Nederlanders beweegt te weinig. We zitten met z’n allen steeds meer en langer, gemiddeld zelfs meer dan 9 uur per dag. En dit zijn cijfers van voor de coronacrisis. In deze periode waarbij we veelal aan huis gekluisterd zijn, wordt het zitten zeker niet minder. Thuis werken, studeren of recreatief beeldschermgebruik, omdat je nu eindelijk tijd heb voor een serie. Of misschien merk je dat je Facebook- en Instagramverslaving flink doorzet. Ongeveer de helft van de Nederlanders voldoet hierdoor niet aan de Nederlandse beweegnorm (minstens 5 dagen per week een half uur matig tot intensief bewegen.)

Dit brengt allerlei gevolgen met zich mee: vermoeidheid, gewichtstoename en afname van conditie en spierkracht. ``Jij wilt dit patroon doorbreken, jij wilt je weer fitter voelen, jij wilt weer meer bewegen, maar hoe ga je dat doen?´´ 


Een fysiotherapeut kan je helpen door een aantal punten in kaart te brengen:

  • Hoe is jouw dagindeling?
  • Welke activiteiten doe je op de dag of in de week? 
  • Sport je? Ook nu je thuis zit? 
  • Hoe is jou dag- en nachtritme? Zit hier regelmaat in?
  • Ervaar je stress?
  • Hoe is je eetpatroon.
  • Etc. 

Na de intake met de fysiotherapeut is er een helder beeld gevormd van jouw hulpvraag. Hiermee wordt gezamenlijk een plan opgesteld. Deze is speciaal voor jou gemaakt! Het zou dus een hele goede motivatie moeten zijn om dit beweegplan ten uitvoer te brengen. 

Stel, het blijkt dat je door stress minder goed slaapt. Binnen fysiotherapiepraktijk Hofland Van Geest (HvG) zijn therapeuten gespecialiseerd op het gebied van stressmanagement. Zij kunnen helpen om dit probleem gezamenlijk aan te pakken. 

Misschien blijkt uit de intake dat je juist moeite hebt met het maken en volhouden van een dagindeling. Ook hierbij kunnen de fysiotherapeuten van HvG je helpen. 

Mis je de motivatie om te trainen? Wil je graag afvallen? Onze leefstijlcoaches helpen je er graag bij. Wat zij precies doen lees je in deze link. HvG heeft daarnaast fijne contacten met hulpverleners zoals diëtisten, psychologen en osteopaten. We kunnen hun expertise inzetten bij uw persoonlijke plan van aanpak wanneer dat gewenst is. 

Afgelopen periode heeft HvG geïnvesteerd in online hulpmiddelen zodat wij op afstand hulp kunnen bieden. Perfect in tijden van quarantaine. Het enige wat je nodig hebt is een computer, laptop of telefoon voorzien van een camera. Via de te downloaden "Physiapp" kan het intakegesprek door middel van videobellen plaatsvinden. Ook kan de therapeut via deze technologie een persoonlijk oefenprogramma sturen en evalueren!

Net als onze gebruikelijke consulten worden intakes en begeleiding via de Physiapp gewoon uit de aanvullende verzekering vergoed. 

Laten we gezamenlijk de zitcultuur veranderen en kom in beweging! We helpen je graag als je een zetje in de rug nodig hebt!

Tot snel
LisetMaurice & Mark