Duizeligheid

Wat is Duizeligheid?

Duizeligheid is een gevoel van verminderde oriëntatie en lichtheid in het hoofd. Het kan gepaard gaan met draaierigheid of het gevoel dat de omgeving om je heen beweegt.

Kan ik voor Duizeligheid worden Behandeld?

Dit is een complexe vraag, aangezien de diagnose vaak buiten of slechts gedeeltelijk binnen het expertisegebied van de fysiotherapeut valt. Enkele van onze collega's zijn gespecialiseerd in duizeligheid en kunnen goed bepalen of fysiotherapie verlichting of genezing kan bieden. Tijdens de intake, waarbij we uw digitale intakeformulier al hebben doorgenomen, krijgt u hierover duidelijkheid. Als behandeling mogelijk is, stellen we een gericht behandelplan op basis van een grondige anamnese en onderzoek. Dit behandelplan kan verschillende elementen omvatten, zoals voorlichting, massage, rek- en strekoefeningen of specifieke technieken zoals manuele therapie of vestibulaire revalidatie.

Bovendien bieden we ondersteuning via de MijnZorgApp, waar u niet alleen afspraken kunt vinden, maar ook al uw oefeningen en schema's kunt raadplegen op elk gewenst moment.

Hoe Ontstaat Duizeligheid?

Duizeligheid kan zijn oorsprong hebben in het binnenoor of in het brein. Aandoeningen zoals de ziekte van Meniere of ontstekingen in het binnenoor zorgen voor duizeligheid en kunnen nadat het behandeld is door de (huis) arts nog steeds voor duizeligheid of onevenwichtigheid zorgen. Daarnaast is goedaardige paroxismale positiedraaiduizeligheid (bppd, welbekend als kristallen die los zitten) een vaak voorkomende reden van duizeligheidsklachten die goed behandelbaar is door onze specialisten. Ook aandoeningen (of de gevolgen van) die evenwichtsproblemen veroorzaken, kunnen redenen zijn om onze fysiotherapeut te bezoeken. Ten slotte kan stress of angst duizeligheid veroorzaken, wat door een fysiotherapeut beïnvloedbaar is.

Wat kan ik Zelf Doen en Wanneer moet ik Contact Opnemen?

Als duizeligheid gepaard gaat met flauwvallen, braken of gehoor- of gezichtsverlies, is het verstandig om een arts te raadplegen. Als deze symptomen niet aanwezig zijn, neem dan contact op met onze specialisten op dit vlak. Onze deskundige therapeuten staan klaar om u te helpen en uw klachten effectief aan te pakken.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik me aanmelden?

Wil je informatie of je aanmelden dan kan dat via de secretaresse. Zij is tussen 08.30 en 16.30 bereikbaar op 0174-20 00 20. Uiteraard kan je ook bij ons langskomen via het sturen van een mail of via de link hieronder. Bij het maken van de afspraak krijg je een aantal vragen via de mail toegestuurd die een globale indruk geven over de aard en ernst van de klachten. Daarnaast krijg je ook een afspraakbevestiging en een link waarmee je mijn zorgapp kan installeren. Dit is een app die herinnert aan de afspraken, maar ook een middel waarin bijvoorbeeld je huiswerkoefenschema wordt weergegeven.

Wat neem ik mee?

De eerste keer neem je een paspoort, rijbewijs of id-kaart mee ter identificatie en een handdoek.

Wat doe ik als ik niet kan?

Als een gemaakte afspraak niet kan worden nagekomen verwachten we een tijdige afmelding. Tot 24 uur voorafgaande aan de afspraak zijn hier geen kosten aan verbonden. Als de afmelding daarna gebeurt, wordt 75% van het bedrag doorberekend aan de patiënt zelf.

Wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars behalve Caresq (Verzorgt de zorginkoop voor verzekerden van EUCARE, de risicodrager voor de zorgverzekering van Aevitae (UZOVI 3360))

Hulp bij duizeligheid?

Neem nu contact met ons op:

Bel ons
(ma-vr 08.30 - 17.30)

Of stuur ons een bericht
Wij nemen z.s.m. contact met je op.
* verplichte velden

Therapieën voor duizeligheid

Onze duizeligheid specialisten

Esther Hofstra-van der Knaap

Fysio-manueel therapeut

Wietske van der Lans-Vreugdenhil

Fysio-manueel therapeut

Patricia Bol

Fysio-manueel therapeut

Ben van der Valk

Fysio-manueel therapeut

Liset van der Hout-Verbeek

Fysio-manueel therapeut

Maurice Harder

Fysio-manueel therapeut, sportfysiotherapeut

Daniël van Holsteijn

Fysio-manueel therapeut

Kim Lobbia

Fysiotherapeut (manueeltherapeut in opleiding)