Wat is Heuppijn?

Heuppijn is een ongemak of pijn die zich kan voordoen in de bilregio, dijen, liezen, en soms uitstraalt naar de knie of onderrug. In dit gebied bevinden zich veel aanhechtingen, spieren en slijmbeurzen. Bij sporters zien we deze klachten vaak als liespijn of pijn aan de buitenzijde bij de aanhechting van de bilspieren. Bij volwassenen en op latere leeftijd zijn deze klachten vaak gerelateerd aan heupartrose.

Kan ik voor Heuppijn worden Behandeld?

Absoluut! Ons team beschikt over therapeuten met uitgebreide kennis en ervaring op dit gebied. Tijdens de intake, waarbij we uw digitale intakeformulier al hebben doorgenomen, krijgt u een behandelplan op maat, gebaseerd op een grondige anamnese en onderzoek. Soms gebruiken we echodiagnostiek om de ernst van het letsel beter te beoordelen. Het behandelplan kan verschillende elementen bevatten, zoals voorlichting, houdingsinstructies, massage, rek- en strekoefeningen, gerichte training, en indien nodig, specifieke technieken zoals dry needling of manuele therapie. Bovendien bieden we ondersteuning via de MijnZorgApp, waar u uw afspraken, oefeningen en schema's kunt raadplegen.

Hoe Ontstaat Heuppijn?

Heuppijn kan ontstaan door letsel, overbelasting of veroudering. Bij letsel of trauma is er vaak sprake van beschadiging aan kapsel, spieren, pezen of banden. Een grondige analyse helpt bij het vaststellen van de aard van het letsel en de prognose van het herstel. Overbelasting kan leiden tot klachten in pezen, kapsels of slijmbeurzen door een eenzijdige belasting. Bij veroudering zien we vaak dat de mobiliteit van het gewricht en de stabiliteit en kracht verminderen, wat kan leiden tot klachten.

Wat kan ik Zelf Doen en Wanneer moet ik Contact Opnemen?

Bij heuppijn door letsel is het nuttig om te weten waar je aan toe bent; een aanvullende echo kan dan waardevol zijn. Bij klachten door overbelasting of veroudering is het belangrijk om pijnlijke activiteiten te verminderen om natuurlijk herstel te bevorderen. Als de klachten aanhouden of verergeren, is het tijd om fysiotherapeutische hulp in te schakelen. Ons team staat klaar om u te helpen uw heuppijn effectief aan te pakken en uw levenskwaliteit te verbeteren.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik me aanmelden?

Wil je informatie of je aanmelden dan kan dat via de secretaresse. Zij is tussen 08.30 en 16.30 bereikbaar op 0174-20 00 20. Uiteraard kan je ook bij ons langskomen via het sturen van een mail of via de link hieronder. Bij het maken van de afspraak krijg je een aantal vragen via de mail toegestuurd die een globale indruk geven over de aard en ernst van de klachten. Daarnaast krijg je ook een afspraakbevestiging en een link waarmee je mijn zorgapp kan installeren. Dit is een app die herinnert aan de afspraken, maar ook een middel waarin bijvoorbeeld je huiswerkoefenschema wordt weergegeven.

Wat neem ik mee?

De eerste keer neem je een paspoort, rijbewijs of id-kaart mee ter identificatie en een handdoek.

Wat doe ik als ik niet kan?

Als een gemaakte afspraak niet kan worden nagekomen verwachten we een tijdige afmelding. Tot 24 uur voorafgaande aan de afspraak zijn hier geen kosten aan verbonden. Als de afmelding daarna gebeurt, wordt 75% van het bedrag doorberekend aan de patiënt zelf.

Wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars behalve Caresq (Verzorgt de zorginkoop voor verzekerden van EUCARE, de risicodrager voor de zorgverzekering van Aevitae (UZOVI 3360))

Hulp bij heuppijn?

Neem nu contact met ons op:

Bel ons
(ma-vr 08.30 - 17.30)

Of stuur ons een bericht
Wij nemen z.s.m. contact met je op.
* verplichte velden

Therapieën voor heuppijn

Onze heuppijn specialisten

Esther Hofstra-van der Knaap

Fysio-manueel therapeut

Wietske van der Lans-Vreugdenhil

Fysio-manueel therapeut

Ben van der Valk

Fysio-manueel therapeut

Liset van der Hout-Verbeek

Fysio-manueel therapeut

Daniël van Holsteijn

Fysio-manueel therapeut

Kim Lobbia

Fysiotherapeut (manueeltherapeut in opleiding)