Wat is (lage) Rugpijn?

Rugpijn is een veelvoorkomende klacht die vaak gepaard gaat met pijn in de onderrug en/of het been. De pijn kan variëren van mild tot ernstig en kan gepaard gaan met symptomen zoals tintelingen of krachtsverlies. Vaak is er een geschiedenis van eerdere klachten.

Kan ik voor Rugpijn worden Behandeld?

Ja, bij ons bent u aan het juiste adres. Ons deskundige team is gespecialiseerd in rugklachten en biedt een op maat gemaakte aanpak. Tijdens de intake, waarbij we uw digitale intakeformulier al hebben doorgenomen, krijgt u een gericht behandelplan op basis van een grondige anamnese en onderzoek. Dit behandelplan kan verschillende elementen omvatten, zoals voorlichting, houdingsinstructies, massage, rek- en strekoefeningen, gerichte training, en indien nodig, specifieke technieken zoals dry needling of manuele therapie. Bovendien bieden we ondersteuning via de mijnzorgapp, waar u niet alleen afspraken kunt vinden, maar ook al uw oefeningen en schema's kunt raadplegen op elk gewenst moment.

Hoe Ontstaat Rugpijn?

Rugpijn kan plotseling ontstaan door activiteiten zoals tillen of bukken, of door langdurige verkeerde houdingen en bewegingen. Dit leidt vaak tot spierspanning in de onderrug en bijbehorende pijn. In de meeste gevallen herstelt de schade vanzelf (a-specifieke lage rugklachten), maar bij ernstigere gevallen zoals een hernia of kanaalstenose (specifieke lage rugklachten), kan gespecialiseerde behandeling nodig zijn.

Wat kan ik Zelf Doen en Wanneer moet ik Contact Opnemen?

Bij milde rugpijn is het vaak niet nodig om onmiddellijk naar een fysiotherapeut te gaan, aangezien de pijn meestal binnen enkele dagen vanzelf overgaat. Volg echter enkele leefregels: vermijd langdurig zitten, buigen, bukken en tillen. Wissel regelmatig van houding en beweeg meer, bijvoorbeeld door te wandelen. Vermijd stress en spanning zoveel mogelijk.

Hoewel rugklachten doorgaans vanzelf overgaan, is het verstandig om een afspraak te maken voor een intakegesprek als de pijn aanhoudt of terugkeert. Ons ervaren team staat klaar om u te helpen uw rugpijn effectief aan te pakken en uw levenskwaliteit te verbeteren.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik me aanmelden?

Wil je informatie of je aanmelden dan kan dat via de secretaresse. Zij is tussen 08.30 en 16.30 bereikbaar op 0174-20 00 20. Uiteraard kan je ook bij ons langskomen via het sturen van een mail of via de link hieronder. Bij het maken van de afspraak krijg je een aantal vragen via de mail toegestuurd die een globale indruk geven over de aard en ernst van de klachten. Daarnaast krijg je ook een afspraakbevestiging en een link waarmee je mijn zorgapp kan installeren. Dit is een app die herinnert aan de afspraken, maar ook een middel waarin bijvoorbeeld je huiswerkoefenschema wordt weergegeven.

Wat neem ik mee?

De eerste keer neem je een paspoort, rijbewijs of id-kaart mee ter identificatie en een handdoek.

Wat doe ik als ik niet kan?

Als een gemaakte afspraak niet kan worden nagekomen verwachten we een tijdige afmelding. Tot 24 uur voorafgaande aan de afspraak zijn hier geen kosten aan verbonden. Als de afmelding daarna gebeurt, wordt 75% van het bedrag doorberekend aan de patiënt zelf.

Wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars behalve Caresq (Verzorgt de zorginkoop voor verzekerden van EUCARE, de risicodrager voor de zorgverzekering van Aevitae (UZOVI 3360))

Hulp bij rugpijn?

Neem nu contact met ons op:

Bel ons
(ma-vr 08.30 - 17.30)

Of stuur ons een bericht
Wij nemen z.s.m. contact met je op.
* verplichte velden

Therapieën voor rugpijn

Onze rugpijn specialisten

Esther Hofstra-van der Knaap

Fysio-manueel therapeut

Patricia Bol

Fysio-manueel therapeut

Ben van der Valk

Fysio-manueel therapeut

Liset van der Hout-Verbeek

Fysio-manueel therapeut

Maurice Harder

Fysio-manueel therapeut, sportfysiotherapeut

Daniël van Holsteijn

Fysio-manueel therapeut

Kim Lobbia

Fysiotherapeut (manueeltherapeut in opleiding)