Waar werkt GLI voor?

Een programma waarin zowel de dietiste, de fysiotherapeut en de leefstijlcoach betrokken is. Als je ernstig overgewicht hebt, dan kun je wel wat extra ondersteuning gebruiken. Wil je voor je gezondheid en fitheid een goede stap vooruit maken, dan kun je een tweejarig traject doorlopen.  Vraag  voor een verwijzing bij je huisarts en meld je aan!

Onze Aanpak

Als je gemotiveerd bent om aan de slag te gaan met je gewicht en je fitheid, dan kan je je huisarts vragen voor een verwijzing. Heb je een BMI boven de 30 (soms kan het al bij een BMI >25 met een aandoening zoals hoge bloeddruk of hoog cholesterol), dan meld je je aan. Je krijgt wat formulieren via onze secretaresse om in te vullen en krijgt een intake afspraak bij de leefstijlcoach. Hierin maak je kennis met elkaar en met het programma en besluit je of dit tweejarig traject voor jou geschikt is.

Behandelplan

Het programma start met een intake fysiotherapie en intake diëtiste. Zij geven een persoonlijke analyse en plan hoe je kunt opstarten met dit programma. De leefstijlcoach gaat dit in de twee jaar die daarop volgen begeleiden middels individuele sessies. Daarnaast krijg je ook begeleiding van de fysiotherapeut en diëtiste in groepsverband. Met een kleine groep gelijkgestemden bespreken jullie thema’s en ervaringen, zodat je nog betere resultaten kunt halen.  

Heb ik een Verwijzing Nodig?

Een verwijzing van de huisarts of medisch specialist is noodzakelijk.  

Veel gestelde vragen

Wordt leefstijlcoaching vergoed door mijn verzekeraar?

Leefstijlcoaching wordt (nog) niet vergoed door een zorgverzerkeraar. De kosten zijn dus voor eigen rekening. 

Hoe kan ik me aanmelden?

Wil je informatie of je aanmelden dan kan dat via de secretaresse. Zij is tussen 08.30 en 16.30 bereikbaar op 0174-20 00 20. Uiteraard kan je ook bij ons langskomen via het sturen van een mail of via de link hieronder. Bij het maken van de afspraak krijg je een aantal vragen via de mail toegestuurd die een globale indruk geven over de aard en ernst van de klachten. Daarnaast krijg je ook een afspraakbevestiging en een link waarmee je mijn zorgapp kan installeren. Dit is een app die herinnert aan de afspraken, maar ook een middel waarin bijvoorbeeld je huiswerkoefenschema wordt weergegeven.

Wat neem ik mee?

De eerste keer neem je een paspoort, rijbewijs of id-kaart mee ter identificatie en een handdoek.

Wat doe ik als ik niet kan?

Als een gemaakte afspraak niet kan worden nagekomen verwachten we een tijdige afmelding. Tot 24 uur voorafgaande aan de afspraak zijn hier geen kosten aan verbonden. Als de afmelding daarna gebeurt, wordt 75% van het bedrag doorberekend aan de patiënt zelf.

Wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar

De GLI wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Over dit programma wordt GEEN eigen risico gerekend. U hoeft hier dus geen kosten voor te maken. Wel is het van belang dat u gemotiveerd bent om het hele traject af te maken.

Interesse in gli?

Neem nu contact met ons op:

Bel ons
(ma-vr 08.30 - 17.30)

Of stuur ons een bericht
Wij nemen z.s.m. contact met je op.
* verplichte velden

Klachten voor gli

- geen pagina's gevonden -

Onze gli specialisten