Hartrevalidatie

Waar Werkt Hartrevalidatie Voor?

Hartproblemen komen steeds vaker voor. Met extra aanvullende opleidingen is ons team goed uitgerust om deze klachten te behandelen. De behandeling bestaat uit een combinatie van leren omgaan met de klachten en het bevorderen en/of in stand houden van een lichamelijk actieve leefstijl. Dit vermindert de kans op nieuwe hartproblemen en helpt u beter om te gaan met de gevolgen van de hartziekte.

Onze Aanpak

Tijdens de eerste afspraak krijgt u een fysiotherapeutische intake, een lichamelijk onderzoek en stellen we een behandelplan op. In de intake geeft u aan wat uw klachten zijn en wat u weer wilt bereiken. Direct aansluitend voeren we een lichamelijk onderzoek uit en bespreken we onze conclusies en bevindingen met u. Alles komt samen in een gedetailleerd behandelplan.

Behandelplan

In dit behandelplan wordt duidelijk wat u als patiënt kunt doen en wat wij bijdragen aan uw herstel. Vaak betekent dit een aantal weken trainen onder gecontroleerde omstandigheden (met borstbanden en koppeling op iPad) en met de veiligheid van een aanwezige AED. De therapeut geeft tijdens de eerste afspraak ook aan hoe lang de behandeling waarschijnlijk zal duren. De intake duurt ongeveer een half uur. Het liefst geven we direct aansluitend ook de behandeling, die 45-60 minuten duurt.

Heb Ik een Verwijzing Nodig?

Voor hartrevalidatie is het gewenst vooraf zo veel mogelijk informatie van uw huisarts of cardioloog te ontvangen. Deze informatie of een verwijzing is zeker gewenst.

Veel gestelde vragen

Wordt leefstijlcoaching vergoed door mijn verzekeraar?

Leefstijlcoaching wordt (nog) niet vergoed door een zorgverzerkeraar. De kosten zijn dus voor eigen rekening. 

Hoe kan ik me aanmelden?

Wil je informatie of je aanmelden dan kan dat via de secretaresse. Zij is tussen 08.30 en 16.30 bereikbaar op 0174-20 00 20. Uiteraard kan je ook bij ons langskomen via het sturen van een mail of via de link hieronder. Bij het maken van de afspraak krijg je een aantal vragen via de mail toegestuurd die een globale indruk geven over de aard en ernst van de klachten. Daarnaast krijg je ook een afspraakbevestiging en een link waarmee je mijn zorgapp kan installeren. Dit is een app die herinnert aan de afspraken, maar ook een middel waarin bijvoorbeeld je huiswerkoefenschema wordt weergegeven.

Wat neem ik mee?

De eerste keer neem je een paspoort, rijbewijs of id-kaart mee ter identificatie en een handdoek.

Wat doe ik als ik niet kan?

Als een gemaakte afspraak niet kan worden nagekomen verwachten we een tijdige afmelding. Tot 24 uur voorafgaande aan de afspraak zijn hier geen kosten aan verbonden. Als de afmelding daarna gebeurt, wordt 75% van het bedrag doorberekend aan de patiënt zelf.

Wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar

Hartrevalidatie valt onder fysiotherapie en wordt meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering, afhankelijk van uw polis. We hebben overeenkomsten met bijna alle verzekeraars. Let op dat sommige uitzonderingen gelden, zoals vergoedingen vanuit de basisverzekering voor bepaalde aandoeningen of na een operatie.

Interesse in hartrevalidatie?

Neem nu contact met ons op:

Bel ons
(ma-vr 08.30 - 17.30)

Of stuur ons een bericht
Wij nemen z.s.m. contact met je op.
* verplichte velden

Klachten voor hartrevalidatie

- geen pagina's gevonden -

Onze hartrevalidatie specialisten

Arthur Hofland

Praktijkeigenaar, fysiotherapeut, sportfysiotherapeut, leefstijlcoach en sociaal wetenschapper.

Kim Lobbia

Fysiotherapeut (manueeltherapeut in opleiding)