Manuele therapie

Waar Werkt Manuele Therapie Voor

U kunt bij ons terecht voor manuele therapie na verwijzing van een arts of specialist, maar u kunt ook direct een afspraak maken. Manuele therapie is een driejarige masteropleiding die gevolgd wordt na de basisopleiding fysiotherapie. In de volksmond wordt dit vaak een ‘kraker’ genoemd, omdat de manueel therapeut extra handelingen kan verrichten ten opzichte van een regulier fysiotherapeut. Manuele therapie wordt vooral toegepast bij:

  • Rug- en nekklachten
  • Klachten aan de wervelkolom met uitstraling naar armen of benen
  • Draaiduizeligheid
  • Kaakklachten
  • Klachten aan het SI-gewricht
  • Heup- en bekkenklachten

Wat is Onze Werkwijze?

Tijdens de eerste afspraak geeft u aan wat uw klachten zijn en wat u wilt bereiken. We doen een lichamelijk onderzoek en bespreken onze conclusies en bevindingen met u. Aan de hand hiervan maken we een behandelplan. Hierin kunnen we, alleen als u daarmee instemt, gebruik maken van manipulatietechnieken. De effecten van manipulaties zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. De intake duurt ongeveer een half uur. Als we direct aansluitend behandelen, houd dan rekening met 45-60 minuten.

Heb Ik een Verwijzing Nodig?

Manuele therapie wordt gezien als een vorm van fysiotherapie en is in principe zonder verwijzing mogelijk. Een uitzondering is wanneer de vergoeding uit de basisverzekering moet worden gebruikt. Dan is een verwijzing van de medisch specialist noodzakelijk. Ook als er aan huis moet worden behandeld, vragen we een verwijzing van huisarts of specialist.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik me aanmelden?

Wil je informatie of je aanmelden dan kan dat via de secretaresse. Zij is tussen 08.30 en 16.30 bereikbaar op 0174-20 00 20. Uiteraard kan je ook bij ons langskomen via het sturen van een mail of via de link hieronder. Bij het maken van de afspraak krijg je een aantal vragen via de mail toegestuurd die een globale indruk geven over de aard en ernst van de klachten. Daarnaast krijg je ook een afspraakbevestiging en een link waarmee je mijn zorgapp kan installeren. Dit is een app die herinnert aan de afspraken, maar ook een middel waarin bijvoorbeeld je huiswerkoefenschema wordt weergegeven.

Wat neem ik mee?

De eerste keer neem je een paspoort, rijbewijs of id-kaart mee ter identificatie en een handdoek.

Wat doe ik als ik niet kan?

Als een gemaakte afspraak niet kan worden nagekomen verwachten we een tijdige afmelding. Tot 24 uur voorafgaande aan de afspraak zijn hier geen kosten aan verbonden. Als de afmelding daarna gebeurt, wordt 75% van het bedrag doorberekend aan de patiënt zelf.

Wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar

Manuele therapie wordt meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering, afhankelijk van je polis. We hebben overeenkomsten met bijna alle verzekeraars. Sommige behandelingen worden vanuit de basisverzekering vergoed, bijvoorbeeld bij bepaalde aandoeningen of na een operatie. Voor kinderen onder 18 jaar worden de eerste 9 behandelingen altijd vergoed.

Interesse in manuele therapie?

Neem nu contact met ons op:

Bel ons
(ma-vr 08.30 - 17.30)

Of stuur ons een bericht
Wij nemen z.s.m. contact met je op.
* verplichte velden

Klachten voor manuele therapie

- geen pagina's gevonden -

Onze manuele therapie specialisten

Jacqueline Spruijt

Fysio-manueel therapeut en Oedeemtherapeut

Esther Hofstra-van der Knaap

Fysio-manueel therapeut

Wietske van der Lans-Vreugdenhil

Fysio-manueel therapeut

Patricia Bol

Fysio-manueel therapeut

Ben van der Valk

Fysio-manueel therapeut

Liset van der Hout-Verbeek

Fysio-manueel therapeut

Maurice Harder

Fysio-manueel therapeut, sportfysiotherapeut

Daniël van Holsteijn

Fysio-manueel therapeut