• header-full-1.jpg
  • header-full-2.jpg
  • header-full-3.jpg

 

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) 

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een twee jarig programma waarbij u gaat werken aan een gezonde leefstijl. Dit programma is voor u kosteloos en wordt vanuit de basisverzekering aangeboden. Het programma wordt begeleid door een leefstijlcoach die door de diëtiste en fysiotherapeut als experts wordt ondersteund.  

Voor wie? 

Als u graag met uw gezondheid aan de slag wilt, dan kunt u een doorverwijzing via de huisarts verkrijgen als u aan onderstaande punten voldoet.  

  • Je bent 18 jaar of ouder 
  • Je hebt overgewicht (BMI tussen de 25 en 30) en een grote buikomvang (≥ 88 cm voor vrouwen; ≥ 102 cm voor mannen) 
  • Je hebt overgewicht met BMI tussen de 25 en 30 in combinatie met cormobiditeit (hypertensie, dyslipidemie, diabetes, cardiovasculaire aandoeningen, artrose, slaapapneu)  
  • Je hebt ernstig overgewicht met BMI hoger dan 30 
  • Je bent gemotiveerd om je leefstijl te veranderen.  

Door wie: 

Fysiotherapiepraktijk Hofland-Van Geest biedt dit programma aan en de leefstijlcoach en fysiotherapeut werken samen met een diëtiste. De diëtiste en fysiotherapeut zijn de experts die de deelnemer en leefstijlcoach ondersteunen in het maken/ontwikkelen van een plan op maat. De leefstijlcoach begeleidt in twee jaar de deelnemer naar een gezondere leefstijl. Dit doen ze door het programma ‘De Beweegkuur’, een erkende intervisie, die vanuit de basisverzekering wordt vergoed. 

Doel: 

Deelnemers aan het programma worden begeleid om veranderingen in hun dagelijks leven aan te brengen. Je bent dus gemotiveerd om dingen anders te doen of proberen te doen. Er zijn in de leefstijl coaching vijf pijlers waar we naar kijken. Natuurlijk zijn dat bewegen en voeding, maar ook slaap, ontspanning en stressreductie worden in dit traject bekeken en onder de loep genomen. In het traject is een verdeling tussen persoonlijke, 1 op 1 coaching, en groepsbijeenkomsten. Alles is onderdeel van het traject en u dient bij alles aanwezig te zijn. De nadruk ligt op het stellen van reële doelen, die stapje voor stapje in de dagelijkse routine worden opgenomen. Dit is de focus in het eerste jaar van het programma. In het tweede deel van het programma zal de nadruk steeds meer komen te liggen op verduurzamen van het (nieuwe) gedrag en gewoontes.  

Voorwaarden deelname programma: 

  • specifieke verwijzing van de huisarts naar programma GLI Westland 
  • vermelding van BMI 
  • vermelding van eventuele gezondheidsrisico’s 

Aanmelden: 

U kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer 0174 - 20 00 20. Wij maken dan voor u een afspraak voor een intake bij een van onze leefstijlcoaches: Monique Gerichhausen of Anne-Margreet Dikkenberg. Zij zullen in dit gesprek screenen of wordt voldaan aan de voorwaarden voor deelname. Als hieraan wordt voldaan volgt een intake bij de diëtiste en de fysiotherapeut. 

Om een beeld te schetsen wat u kunt verwachten ziet u hieronder een overzicht van de twee jaar.

In het volgende filmpje wordt ook goed uitgelegd wat De Beweegkuur inhoudt:  https://www.youtube.com/watch?v=gyM5jbSDP_g gli_1.png

gli2.png