• header-full-1.jpg
  • header-full-2.jpg
  • header-full-3.jpg

Je Bent Wat Je (Bew)ee(g)t!

JBWJB is een cursus voor mensen met ernstig overgewicht of obesitas (BMI>30) die al vaker hebben geprobeerd af te vallen, maar daarin niet succesvol zijn geweest. Gedurende 3 maanden ga je onder begeleiding van verschillende specialisten werken aan een gezonde leefstijl. Samen met jou starten we met het realiseren van een gezond gewicht middels beweging en mentale begeleiding. Een (sport)fysiotherapeut, diëtiste en leefstijlcoach zijn betrokken bij het programma. Voorafgaande het programma wordt gevraagd naar je motivatie en wordt een reëel doel bepaald. Na de intake gaan de deelnemers drie maanden intensief trainen, onder begeleiding van een fysiotherapeut, met een frequentie van drie maal per week. Elke week meten we de vorderingen van de lichaamssamenstelling en passen we het programma hierop aan.

Er vinden ook vijf bijeenkomsten plaats met de thema’s: gedrag, trainingsleer en voeding. Daarnaast stelt de diëtiste Monique Ammerlaan (www.lijfstijldietisten.nl) een persoonlijk dieetadvies voor je samen. Zij verzorgt bij interesse ook een workshop "bewust door de supermarkt". De fysiotherapeut, diëtiste en leefstijlcoach dragen hun kennis en ervaringen over omtrent bewustwording van huidige leefstijl en dit tevens om te zetten in een gedragsverandering. Uiteraard is er voldoende ruimte om onderling ervaringen uit te wisselen en elkaar als groep te stimuleren.jbwjb 2017

Van de drie trainingsmomenten kan één training flexibel worden ingepland en proberen we twee momenten zoveel mogelijk gezamenlijk te doen. Dit zijn:
woensdag  18.00-19.00 uur   
zaterdag    10.00-11.00 uur (bootcamptraining, in principe in de buitenlucht)

Na de drie maanden van intensieve begeleiding helpt Hofland-Van Geest Sportbegeleiding om de actieve start voort te zetten. Samen met de deelnemers wordt er gezocht naar een passende bewegingsactiviteit.

De kosten voor het volgen van de cursus bedragen €289,50. Deze kosten worden vooralsnog niet standaard door iedere zorgverzekeraar vergoed. De bijkomende kosten van de fysiotherapeutische intake a €47,50 (aanvullende verzekering) en de kosten van drie uur dieetbegeleiding (basisverzekering) worden bij je zorgverzekeraar gedeclareerd. Houd hierbij rekening dat er een eigen risico geldt voor activiteiten uit de basisverzekering!

Heb je vragen over de cursus of wil je jezelf aanmelden, dan kun je contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of via telefoonnummer 0174-200020.